Chiar dacă sunteți bărbați, nu înseamnă că nu trebuie să fiți aranjați și nu trebuie să vă supuneți unor reguli de stil.

Societatea de astăzi nu impune doar femeilor să aibă grijă la felul în care arată, ci și bărbaților. Orice bărbat care își dorește să fie bine îmbrăcat ar trebui să cunoască câteva reguli de bază pe care să le aplice în viața de zi cu zi în ceea ce privește vestimentația sa.

1. Dacă alegi să porți o cămașă fără sacou este important să știi că se deschide ultimul nasture de la gât.
2. Nu purta niciodată sandale cu șosete. De asemenea, nu face greșeala de a purta șosete albe cu pantofi negri sau închiși la culoare. Alege o pereche de șosete negre sau închise la culoare.


3. Nu asorta niciodată pantofii sport la costum. Este o greșeală pe care mulți o fac doar din dorința de a arăta cool, însă nu este o opțiune potrivită pentru un bărbat stilat.


4. Dacă optezi pentru un costum la un eveniment, asortează-l cu o cămașă într-o singură culoare. Cămașa albă scoate din încurcătură orice ținută. O poți adapta la orice costum, indiferent de culoare.
5. Seara alege să porți costume închise la culoare.
6. Nu purta niciodată vesta fără sacou. Costumul este format din 3 piese vestimentare și ele trebuie purtate împreună. De asemenea, o altă eroare pe care o fac adesea bărbații la evenimente este purtarea cravatei fără sacou.
7. Lungimea mânecilor sacoului trebuie să-ți permită să se vadă 1-2 cm din manșeta cămășii.
8. Asortează în permanență cureaua cu pantofii.
9. Adaptează-ți în permanență ținuta la evenimentul la care mergi, la locație și la momentul zilei în care se desfășoară.

Nu trebuie să fiți staruri de cinema sau bancheri de renume ca să vă conformați unor reguli de stil.
Simpla participare la o nuntă sau botez vă pune în situația de a alege o ținută care să se potrivească cu specificul evenimentului și înainte de toate care să se încadreze în limitele bunului gust.

Pe lângă toate criteriile de stil pe care trebuie să le îndeplinească o ținută și pe care le-am enumerat mai sus, se adaugă stilul propriu al fiecărei persoane de a o purta, completate de regulile de comportament în societate. În absența unei conduite potrivite, vestimenția își pierde orice valoare.