Pantofii joacă un rol important în orice ținută. Perechea de pantofi pe care alegi să o porți îți poate salva sau distruge look-ul. Așa că dacă îți dorești un outfit stilat este important să pui mâna pe perechea de pantofi potrivită care să îți completeze ținuta.

Bărbații ca și femeile, iși doresc să fie eleganți și mereu în pas cu moda în ceea ce privește încălțămintea, dar mai ales caută pantofi comozi, în care să se simtă confortabil indiferent de ocazie. Minimalismul este o caracteristică generală pe care se bazează bărbații în luarea deciziei de cumpărare, naturalețea texturilor și culorile discrete. Anul acesta au fost adăugate în tendințe cataramele, curelele și cusăturile.
Tendințele sunt într-o evoluție permanentă și de aceea bărbații trebuie să consulte în fiecare sezon ce se poartă. Din fericire, noi te putem sprijini să iei cea mai bună decizie pentru picioarele tale.

Stilul clasic va rămâne mereu la modă, iar aceste modele se remarcă prin eleganță. Culorile care predomină această categorie sunt negru și maro, confecționați din piele naturală și piele de căprioară. Anul acesta, pe lângă culorile tradiționale poți opta pentru verde, roșu burgund, albastru și altele.
Pantofii în stilul Brogue au fost concepuți mai mult ca niște pantofi utilitari decât cum îi utilizăm noi astăzi. Inițial găurile și perforațiile din pantofi aveau rolul de a lăsa apa să se scurgă după ce treceau prin râuri și mlaștini cei care trăiau în ținutul noroios din Scoția și Irlanda. În ziua de astăzi ne gândim la stilul Brogue cu mai mult respect.

Pentru ocaziile formale puteți opta pentru o pereche de pantofi brogue de culoare maro închis și pentru ocaziile de zi cu zi puteți opta pentru maro deschis. Pantofii brogue de culoare neagră se potrivesc cel mai bine cu un costum și nu trebuie să eziți să îi folosești la un eveniment la care codul vestimentar este black tie. Ca o regulă de bază, cu cât pantofii sunt mai găuriți, cu atât sunt mai puțin formali.

Dacă ești adeptul stilului casual, optează pentru o pereche de adidași de culoare albă. Suntem de părere că orice bărbat ar trebui să dețină în garderoba sa minim o pereche de adidași. Pentru a obține un look monocromatic, este recomandat să asortați adidașii albi cu o pereche de blugi negri. Un look casual este completat cu succes de o pereche de de adidași. În moda masculină, adidașii sunt cei mai populari.

Pantofii cu catarame sunt esențiali în garderoba unui bărbat cu bun gust. Ei pot scoate ținuta din anonimat și atrag complimentele celor din jur.

Espadrilele și sandalele sunt de asemenea o opțiune excelentă pentru perioada verii. Sunt ușor de purtat, lasă piciorul să respire și pot fi purtați atât pe timpul zilei cât și seara, într- ocazie non formală.
Îți poți construi un stil unic prin abordarea oricărei variante de pantofi din cele prezentate mai sus. Trebuie doar să ții cont de eveniment și de momentul zilei.