Smart casual reprezintă un cod vestimentar adoptat din ce în ce mai des de bărbați și chiar impus angajaților de unele companii. Stilul smart casual nu impune costum, tocmai pentru a fi potrivit și pentru angajații care își petrec câte 8 ore la birou.

Acest stil îi caracterizează pe bărbații îmbrăcați cu stil, elegant, dar nu formal.
El se află de fapt la limita dintre business și lejer. Pune foarte mult accentul pe confortul de care se bucură cei care îl adoptă.
Orice piesă vestimentară, integrată corect într-o ținută, te poate transpune în stilul smart casual.
Acest stil, după cum îi spune și numele, ține de inteligența individuală de a combina hainele astfel încât să fie potrivite unui eveniment care impune acest cod vestimentar.

Adoptând aceste ținute te simți confortabil, dar în același timp nu faci rabat la stil.
În ceea ce privește culorile, poți miza pe cele neutre, fără aplicații, imprimeuri sau mesaje inscripționate. Păstrează linii simple și nu combina mai mult de trei culori în ținuta ta, acestea migrând între nuanțe de gri, albastru și alb.

Jeanșii tăi preferați se încadrează în stilul smart casual dacă îi asortezi cu o cămașă albă (neapărat ținută în pantaloni), un sacou și o pereche de pantofi brogue. Este important să știi că jeanșii trebuie să fie cât mai simpli, clasici, fără rupturi sau aplicații.

Poți purta o cămașă fără cravată, chiar descheiată la primul nasture de la gât, dar în niciun caz bermude.
Nu asorta niciodată o pereche de teniși sau adidași și în niciun caz sandale la ținuta ta smart casual.

Pentru a nu da greș în alegerile tale vestimentare ar trebui să achiziționezi câteva piese elementare pe baza cărora să îți creezi mai multe ținute.
Cu o cămașă albă, un cardigan sau un sacou slim fit și o pereche de pantaloni chino sau jeansi clasici în garderoba ta, poți încropi foarte ușor o ținută smart casual care să te scoată din impas cu orice ocazie.